WYBIERZ DODATEK, JAKI LUBISZ

* FASOLKA SZPARAGOWA (180g):  podawana z bułką tartą i masłem. Alergen: gluten.

* SAŁATKA GEORGIA (180g): młody szpinak baby z pomidorami koktajlowymi, z sosem balsamicznym i parmezanem. Alergen: soja, gluten, mleko.

* SAŁATKA FETINA (180g): sałata lodowa w zestawieniu z pomidorami, czerwoną cebulą, ogórkiem, papryką, serem Fetina i sosem vinegrette. Alergen: mleko, gluten.

* SOSY DO STEKÓW (50g):  MISSOURI – na bazie zielonego pieprzu, ALABAMA – na bazie koniaku, TEXAS – na bazie czerwonego wina.

AMERYKAŃSKIE STEKI

OPISY WYSMAŻENIA STEKÓW

BLUE – STEAK BARDZO KRWISTY. Stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe, zimne.
RARE – STEAK SŁABO WYSMAŻONY. Mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka, krwiste osocze, letnie.
MEDIUM RARE – STEAK ŚREDNIO KRWISTY. Mięso w środku zmienia kolor na jaskrawo czerwony, lekko ciepłe.
MEDIUM – STEAK ŚREDNIO WYSMAŻONY. Mięso w dotyku jeszcze bardziej jędrne, ciepłe.
MEDIUM WELL DONE – STEAK DOBRZE WYSMAŻONY. Pod dotknięciem stek jest twardy i elastyczny, gorący.
WELL DONE – STAEK MOCNO WYSMAŻONY. Stek bardzo dobrze wysmażony, twardy; rzadko stosowane wysmażenie, gorący – nie polecamy!