NASZE WYBORNE, SELEKCJONOWANE STEKI PODAJEMY Z GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ, KRĄŻKAMI CEBULI ORAZ SAŁATKĄ I SOSEM DO WYBORU.

steki

WYBIERZ DO STEKA: frytki lub pieczonego ziemniaka oraz sałatkę i sos – TAK JAK LUBISZ.
* SAŁATKA FETINA – sałata, pomidory, cebula czerwona, ogórek, papryka, ser Fetina, sos vinegrette.
* SAŁATKA FRED – sałata, ser pleśniowy, pomidory koktajlowe, czerwona cebula, sos Remulade.
MISSOURI – na bazie zielonego pieprzu. ALABAMA – na bazie koniaku.
BLUE CHEESE – na bazie sera pleśniowego. BBQ, CZOSNKOWY, ENCHILADA.
FRYTKI (150g) lub PIECZONY ZIEMNIAK (360g), podawany z twarogiem z cebulą i śmietaną.

AMERYKAŃSKIE STEKI

OPISY WYSMAŻENIA STEKÓW

BLUE – STEAK BARDZO KRWISTY. Stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe, zimne.
RARE – STEAK SŁABO WYSMAŻONY. Mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka, krwiste osocze, letnie.
MEDIUM RARE – STEAK ŚREDNIO KRWISTY. Mięso w środku zmienia kolor na jaskrawo czerwony, lekko ciepłe.
MEDIUM – STEAK ŚREDNIO WYSMAŻONY. Mięso w dotyku jeszcze bardziej jędrne, ciepłe.
MEDIUM WELL DONE – STEAK DOBRZE WYSMAŻONY. Pod dotknięciem stek jest twardy i elastyczny, gorący.
WELL DONE – STAEK MOCNO WYSMAŻONY. Stek bardzo dobrze wysmażony, twardy; rzadko stosowane wysmażenie, gorący – nie polecamy!